CAMPANII GRATUITE

2012 - Alergia - o suferință foarte frecventă
   
2011 - 100 de ani de imunoterapie cu vaccin antialergic
   
2011 - Dă-i copilului tău o șansă
   
2010 - Plămănii tăi sunt sănătoși
Tratamentul Astmului la Theramed
Campanie de testare gratuită a astmului alergic pentru brasoveni
Consiliere psihologică şi psihoterapie
Dr Ioana Agache - autor Aria
Contact

Contact Theramed
BRASOV
Str. Pictor Ion Andreescu nr 2A

0723 265 023
0268 516 688
0368 442 266

 

 

Rezultatele campaniei de testare gratuita a populatiei brasovului,
28-29 mai 2011, Parcul Central titulescu

Centru medical Theramed a organizat o campanie gratuita de testare cutanata pentru diagnosticul alergiilor in randul cetatenilor Brasovulu, in perioada 28-29 mai 2011 in Parcul Central Titulescui. Campania este o premiera pentru Romania si a avut ca scopuri:

  1. sensibilizarea populatiei la cresterea alarmanta a incidentei alergiilor indeosebi la copii si adolescenti

  2. recunoasterea corecta a bolilor alergice ce sunt frecvent confundate cu racelile

  3. evidentierea riscului de astm dat de prezenta unei banale rinite alergice frecvent neglijata de pacient

 

Entuziasmul populatiei Brasovului a fost debordant.

Testare gratuita a elergiilor in parcul Titulescu

 

Pe parcursul a doua zile au fost testate 239 persoane si inca ar mai fi fost multi cetateni ce ar fi dorit sa isi faca testul.

 

Repartitia pe varsta a persoanelor testate

 

Rezultatele testarii confirma trend-ul mondial:  42% dintre copiii 5-11 ani, 38% din copiii 12-18 ani si 39% din adultii tineri (19-50 ani) au avut test pozitiv aratand ca realmente nu mai putem ignora problema alergiilor in Romania.

 

incidenta alergiilor pe grupe de varsta

 

incidenta alergiilor in functie de sex

 

Campania a plecat de la “sloganul” European “1 din 4 este azi alergic”, dar a relevant ca incidenta alergiilor in Brasov depaseste clar aceasta estimare. Practic mai mult de o treime sau chiar jumtate sunt alergici!  Este adevarat ca majoritatea subiectilor testati banuiau o alergie in urma simptomelor (curge nasul, stranut, mancarime nas si ochi, nas infundat) si aceasta ar fi putut influenta incidenta reala, dar chiar si corectand pentru prezenta/absenta simptomelor incidenta alergiilor se mentine ridicata.

 

ponderea alergenilor pentru pacientii alergici

 

Pacientii cu test cutanat pozitiv au fost atent evaluati printr-un chestionar asupra posibilei asocieri a alergiei cu astmul: 64% (5-11 ani)  si 80%  (12-50 ani) din cei evaluati au prezentat scor de risc inalt pentru astm (care necesita confirmare ulterioara prin spirometrie si dozarea NO in aerul expirat) aratand astfel ca alergia nu este doar o afectiune banala (stranut, curs nasul) ci poate conduce la boli mai severe cum este astmul daca nu este diagnosticata la timp (consultul alergologic pentru racelile repetate este esential!) si indeosebi tratata corect prin vaccin antialergic.

 

pacienti cu suspiciune de astm din cei identificati alergici

 

In timpul campaniei aspectul educational a fost pe prim plan. S-au impartit pliante si brosuri despre alergie, astm, vaccin antialergic iar subiectii testati au avut posibilitatea sa discute direct si sa puna intrebari echipei Theramed (medic alergolog si asistenta medicala) implicata in ingrijirea pacientilor cu alergii si astm. Subiectii au putut de asemenea observa ca metoda de diagnostic a alergiei prin testare cutanata (rapida si eficienta in diagnosticul alergiei) este complet nedureroasa si nepericuloasa!

Ce putem spune la final de campanie? In primul rand ca entuziasmul participantilor a compensat pe deplin saptamanile intregi de munca in care am pregatit campania si cele doua zile (10 ore pline!) dedicate testarii in parc. Speram ca macar de acum brasovenii sa inteleaga importanta alergiilor ca boli frecvente si potential severe (astmul) si a importantei diagnosticului si tratamentului corect al acestor boli.

Poster: 100 de ani de imunoterapie cu vaccin antialergic - campanie gratuita de testare a alergiilor

Posterul Oficial al Campaniei
(apasa aici pentru al vedea)

 

Album foto

Album foto

 


Centrul National de Alergie si Astm Theramed Healthcare
© 2006-2017